Biologia, fiziologia, studiul fluidelor si stiintele materialelor sint disciplinele emblematice ale activitatii desfaurate in ISS.
Care sint rezultatele acestor cercetari si repercusiunile lor terestre?
Tractoare care ara singure, vaci care trimit sms-euri, drone care aduna date sint doar citeva dintre beneficiile deja folosite ale agriculturii digitale.
Cum funcționează o imprimantă 3D sau vehiculele robot? Dar un prototip de motor imprimat 3D? Creative Lab, laboratorul de creativitate din cadrul Renault, te aşteaptă!
"Food Evolution" pune in discutie ideile preconcepute despre organismele modificate genetic. Cu ocazia European Biotech Week, veti avea posibilitatea sa vedeti documentarul si sa purtati o discutie prin Skype cu scenaristul si producatorul lui, Trace Sheehan.
In ce masura este adecvat actualul sistem de educatie pentru a face fata unei lumi in schimbare accelerata? Ce functioneaza bine si ce ar trebui schimbat? Care este rolul parintilor in acest demers?
Mișcarea anti-vaccinare a fost concomitentă cu vaccinarea însăși, mobilizând de-a lungul secolelor argumente și interese religioase, morale, științifice, para-științifice, estetice și comerciale, în alianțe schimbătoare.
Vrei sa urmezi o cariera in stiinta sau tehnologie? Sint multe modalitati de a o face. Vino sa vezi una dintre companiile mondiale de tehnologie si sa intelegi care ar putea fi parcursul tau profesional.
Vom discuta legătura dintre literatura de anticipație și știință, pornind de la unii dintre cei mai influenți scriitori (de la Jules Verne la Frank Herbert sau Philip K. Dick), filmele și serialele science fiction și impactul tuturor acestora în evoluția știintei si mai ales a tehnologiei.
Știința este o activitate complexă și sistematică prin care oamenii cunosc lumea în care trăiesc. Explorarea, descrierea și explicarea sunt cele trei activități principale ale cercetării științifice. Explorarea este activitatea prin care oamenii caută să descopere și să adune informații noi despre lucrurile și locurile pe care nu le cunosc
In context european, romanii sint mai putin "alfabetizati" din punct de vedere stiintific, iar deficitul cognitiv-stiintific al publicului roman este unul dintre cele mai mari din Europa.
Cum poate fi pusa educatia stiintifica in perspectiva profilului psihologic al romanilor?
Dezvoltarea durabilă nu este un concept nou. Ideea cã progresul economic trebuie sã fie însoţit de mãşuri care sã-i asigure viabilitatea pe termen lung este atestatã cel puţin din sec. XVII.
Cercetările lui Steven Weinberg s-au concentrat de la început cu precădere asupra teoriilor de câmp, domeniul „fierbinte“ al fizicii de la jumătatea secolului, iar spre sfârşitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70 a contribuit decisiv la elaborarea teoriei câmpului electroslab, teorie ce unifică interacţia electromagnetică cu cea nucleară slabă.
Cercetători ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară \\\"Horia Hulubei\\\" (IFIN-HH) și Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI-NP) ne vor spune povestea celui mai mare laser din lume, construit la Măgurele, și utilitatea lui
Program educational interactiv, dezvoltat cu sprijinul Asociatiei AgroBiotechRom, care urmareste sa stimuleze interesul copiilor asupra stiintelor vietii.
Atelierele Kids' Lab de anul acesta vă vor da posibilitatea de a petrece o oră în lumea chimistilor învăţînd, în acelaşi timp, noţiuni legate de vitamina C şi de rolul ei în organism.
Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita sa participati la Noaptea Cercetatorilor.
Cu ce se ocupă, de fapt, cercetătorii? Care este impactul muncii lor asupra vieţii noastre de zi cu zi? Muzeul Național de Geologie vă invită să participați la Noaptea Cercetătorilor.
Ce învăţăm? – inginerie profesională avansată construind modele uluitoare, special create de Young Engineers. În cadrul fiecărei lecţii, elevii vor construi un model cu ajutorul pieselor LEGO® şi vor învaţa subiecte din Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică/Fiziă? (STEM). Copiii vor avea timp să se joace, să experimenteze şi să aducă îmbunătăţiri din propria imaginaţie.
Ce învăţăm? – inginerie profesională avansată construind modele uluitoare, special create de Young Engineers. În cadrul fiecărei lecţii, elevii vor construi un model cu ajutorul pieselor LEGO® şi vor învaţa subiecte din Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică/Fizică (STEM). Copiii vor avea timp să se joace, să experimenteze şi să aducă îmbunătăţiri din propria imaginaţie.
Când orașul Half Moon Bay cade pradă unui șir de jafuri, micii detectivi în devenire de 11 ani, Nick și Tesla, sunt hotărâți să prindă hoții. Dar pentru asta vor trebui să construiască o mulțime de gadgeturi și dispozitive!
Oare vor reuși Nick și Tesla să prindă la timp criminalul genial și să oprească robo-armata dezlănțuită?
Copiii vor descoperi care au fost cele mai mici şi cele mai mari animale din istoria vieţii pe planetă. Vor află de ce unele animale rămîn mici şi de ce altele cresc până la dimensiuni impresionante şi, mai ales, vor asambla dinozauri şi vor descoperi animale printre linii colorate.
Vom învaţă cum putem detecta liliecii, cum îi putem ajută dacă îi întîlnim prin mansardele sau podurile caselor, pentru că liliecii nu se găsesc doar în peşteri şi nici nu au legătură cu vampirii.
Daca vrei sa afli o multime de lucruri interesante despre Univers, de la Big Bang si vietile stelelor pina la suisurile si coborisurile explorarii spatiale.
În timpul activităților, la care pot participa copiii cu vârsta de peste 8 ani, verifici singur ce poate opri radiația, afli cum funcționează contorul Geiger, vezi ce obiecte de folosință zilnică sunt radioactive și chiar compui singur diferite modele de elemente, inclusiv pe cele descoperite de Maria Skłodowska-Curie, adică radiul și poloniul. Afli, de asemenea, cum poți descoperi elemente noi și participi la diferite experimente, interesante atât pentru tinerii exploratori, cât și pentru adulți.
In urma cu cinci secole navigatorii europeni deschideau calea spre noi continente, spre noi orizonturi. Astazi ducem mai departe mostenirea primilor exploratori prin misiunile Agentiei Spatiale Europene (ESA). Profesorul Mark McCaughrean, Senior Advisor in cadrul ESA va discuta despre principalele programe europene de explorare spatiala.
În urmă cu cinci secole navigatorii europeni deschideau calea spre noi continente, spre noi orizonturi. Prin călătoriile lor au extins dimensiunile lumii cunoscute; dintr-o dată aceasta devenea mult mai mare şi mai bogată. Astăzi ducem mai departe moştenirea primilor exploratori prin misiunile Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), în cadrul căreia România este membru cu drepturi depline din 2011.
Ritmul, scalele, intervalele, armoniile, măsurile, tonul şi intensitatea au legătură cu matematică. Ajungi în anul 4 la conservator şi descoperi că totul are legătură cu matematică de care ai fugit toată viaţa.
Cum arata cind stiinte ca: fizica, geografia, meteorologie sint aplicate in viata de zi cu zi. Ce este clima? Cum se masoara? Cum ne afecteaza? Sint schimbarile climatice si incalzirea globala reale? Cum putem sti?
Pentru a susţine demersul orientării spre ştiinţă al Bucharest Science Festival, Muzeul de Geologie îşi deschide porţile în mod gratuit grupurilor organizate.
În cadrul Salonului, echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vă aşteaptă cu experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară.
Stiati ca panourile fotovoltaice realizeaza conversia directa a luminii in energie electrica la nivel atomic? Unele materiale au proprietatea de a absorbi fotoni de lumina si a elibera electroni. Acest efect poarta numele de efect fotoelectric. Atunci cind acesti electroni sunt captati rezulta un curent electric care poate fi utilizat ca electricitate.
Înţelege cum funcţionează un sistem de canalizare. Vino să vezi în acţiune o instalaţie demonstrativă complet funcţională, în mărime naturală.
Vizitati Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie si aflati cum se testeaza masinile.
Veniţi să vedeţi fabrica Valrom pentru a vedea tehnologii moderne de prelucrare industrială a maselor platice că: injecţia, extrudarea, sudură, etc.
Descoperă universul fizicii nucleare şi a laserilor de mare putere!
Pentru a putea sa ne luam corect deciziile financiare trebuie sa inelegem stiinta banilor. Cum ne gestionam resursele? Cum ne planificam cheltuielile? Cum gestionam riscurile?
Porniţi motoarele!: vizite ghidate la ROMAERO în zona dedicată reparării și testării aeronavelor.
Vino să vezi cum funcţionează o fabrică de procese alimentare: care sunt cunostiintele ştiinţifice ce stau la baza producerii margarinei, ce procese despre care ai învăţat la chimie sunt parte din muncă de zi cu zi a oamenilor de acolo, înţelege care sunt restricţiile şi libertăţile industriei alimentare şi vizitează un laborator fizico-chimic.
Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.
Vrei să vezi cum funcţionează un radio, cum arată un studio şi de unde se pune muzică? - radioul Rock FM îşi deschide porţile pentru tine
Cine dintre noi nu şi-ar fi dorit să vadă o fabrică de elicoptere cînd era copil?
Vino sa vezi cu ochii tai cum functioneaza o statie de pompieri, cum arata o masina de pompieri si sa auzi povesti despre munca lor de zi cu zi.
Tehnicile de prim-ajutor pot salva vieţi şi oricine le poate învăţa. Ai nevoie doar de cunoştinţe şi de puţin exerciţiu, nu-ţi trebuie aparatură sofisticată.
Robert Zubrin cu proiectul sau Mars Direct este cel mai infocat promotor al unei misiuni umane pe Marte in timpul vietii noastre. Este renumit pentru rescrierea documentata a planurilor Nasa micsorand semnificativ timpul pe care trebuie sa il asteptam pentru a putea avea o misiune umana pe Marte.
"Nu te duce pe acolo pe unde cararea te indeamna. Du-te mai bine pe unde nu vezi nicio carare si lasa o urma dupa tine" (Ralph Emerson) - si Marte si misiunile acolo par sa fie un teren propice pentru asta.
Pentru cei mai mici dintre noi - cu animatie si explicatii frumoase. Ce ti-ar trebui daca ai vrea sa te muti pe Marte - Ce fel de bagaje? Ce loc ti-ai alege?
O poveste pentru cei mai mici dintre noi despre de ce cercetarea planetei Marte sau incercarea de a ajunge pe ea, ne ajuta sa descoperim lucruri despre viata noastra.
Pentru cei mai mici oameni de stiinta.
Atelier susţinut în parteneriat cu Forest Design Braşov.
Ce trebuie sa stii ca sa desenezi o harta? Cum aduni informatiile? Cum reprezinti informatiile pe care le ai astfel incat sa poata fi citite? care sunt conventiile folosite cand desenezi o harta? Si cate si mai cate raspunsuri
Atelier de banda desenata
Atelier Biologia sau legăturile dintre Zimbrii şi Ştiinţă susţinut în parteneriat cu WWF Romania.
Atelier susţinut în parteneriat cu Brantax
Club de benzi desenate. Copiii vor invata sa gandeasca si deseneze o poveste de banda desenata.
Prezentare film şi discuţii
Prezentări ale elevilor şi dezbatere.
Vizionare film şi discuţii
Experimente ştiinţifice şi interpretarea lor.
Prezentare şi dezbatere.
Experimente ştiinţifice în aer liber
Prezentări de platforme online
Expoziţie de imagini
Ateliere de știință: ornitologie, herpetologie și paleontologie.
Migrația nu este adesea atât de evidentă în toamnă, așa cum este în primăvară, iar vizitatorii de vară "dispar" treptat, adesea fără preaviz.