Kids' Lab: Atelierul micilor chimişti - Clever Foodies

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
BASF Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, UPB

Unde: Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (vezi harta)

Str. Polizu nr. 1-7

Programari:

Vineri 29 sep, 10:00 - 11:00
Vineri 29 sep, 11:15 - 12:15
Vineri 29 sep, 12:30 - 13:30
Simbata 30 sep, 10:00 - 11:00
Simbata 30 sep, 11:15 - 12:15
Simbata 30 sep, 12:30 - 13:30

Chimia, ştiinţa compoziţiei şi proprietăţilor materiei, ne ajută să avem o viaţă mai bună. Produsele obţinute prin intermediul chimiei sînt peste tot - plasticul din care sînt făcute ţevile pentru apă, fibrele hainelor noastre, combustibilul maşinilor; aplicaţiile acestei ştiinţe în viaţa de zi cu zi sînt nenumărate.

Atît medicina cît şi nutriţia sînt profund legate de chimie; pînă la urmă hrana noastră tot din compuşi chimici constă.

Atelierele Kids' Lab de anul acesta vă vor da posibilitatea de a petrece o oră în lumea chimistilor învăţînd, în acelaşi timp, noţiuni legate de vitamina C şi de rolul ei în organism.

În cadrul atelierelor participanţii au ocazia să efectueze ei înşişi experimente chimice în condiţii de siguranţă, utilizînd truse de lucru adaptate vîrstei şi cunoştinţelor pe care le deţin la acel moment. Laboratoarele se desfăşoară sub atentă supraveghere a studenţilor voluntari din Secţia de Tineret a SChR şi sub îndrumarea unui cadru didactic.


Informaţii importante:

Locaţia: În cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, corpul P, Sala D 013 (lîngă scuarul din incintă)

Grupele vor fi de maxim 32 de copii cu vîrste cuprinse între 6 si 14 ani.

Participarea este gratuită, dar se face doar pe baza unei programări prealabile.

Programările se fac în ordinea înscrierilor completînd acest formularul disponibil la https://goo.gl/forms/78ZgLzLRp5qYUzwE3

Va rugăm să respectaţi programările şi să veniţi cu cel puţin 20 de minute înainte de ora de începere planificată! De asemeni, la efectuarea programării va rugăm să ne indicaţi vîrsta copilului / copiilor pentru a se asigura grupe de vîrstă cît mai omogene.