Ce este dezvoltarea durabila

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
L’Agence universitaire de la Francophonie (AUF) Librariile Carturesti

Unde: Carturesti Verona - cafenea (vezi harta)

Strada Pictor Arthur Verona 13-15, Bucuresti

Programari:

Vineri 29 sep, 18:00

Dezvoltarea durabilã nu este un concept nou. Ideea cã progresul economic trebuie sã fie însoţit de mãşuri care sã-i asigure viabilitatea pe termen lung este atestatã cel puţin din sec. XVII. Atunci, defrisãrile masive din Anglia aflatã în pragul revoluţiei industriale au început sã facã problematicã alimentarea cu cherestea, iar ca urmare s-au adoptat mecanisme de management al exploataţiilor forestiere care sã permitã refacerea suprafeţelor impãduriţe.

În prezent, cu o populaţie mondialã care s-a mãrit de aproape 4 ori într-un secol şi cu concentrãri urbane numãrînd zeci de milioane de oameni, problema gestionãrii sustenabile a resurselor naturale disponibile se pune mult mai acut.

În cadrul Bucharest Science Festival 2017 vom aborda aceastã problematicã împreunã cu Jean-Michel Thouvignon, expert în dezvoltare durabilã.

Dupã o lungã carierã în industria energeticã, Jean-Michel conduce în prezent Institutul Universitar de Tehnologie din Rouen, Franţa, precum şi Asociaţia GRANDEE, dedicatã responsabilitãţii sociale.

Conferinta va avea loc in limba franceza, dar vor fi insotite de traducere.

Intrarea este libera, dar  se va face insa in limita locurilor disponibile si locatia isi rezerva drepturile de a opri intrarea spectatorilor pentru a asigura siguranta desfasurarii evenimentului.