Știința este o activitate complexă și sistematică prin care oamenii cunosc lumea în care trăiesc. Explorarea, descrierea și explicarea sunt cele trei activități principale ale cercetării științifice. Explorarea este activitatea prin care oamenii caută să descopere și să adune informații noi despre lucrurile și locurile pe care nu le cunosc.
De-a lungul timpului au existat nenumărați exploratori ai științei. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are o lungă tradiție în organizarea unor expediții științifice în afara țării care au îmbogățit colecțiile muzeului cu exemplare numeroase și valoroase.
Din Africa până în Arhipelagul Indonezian, din Brazilia până în India expedițiile Muzeului i-au purtat pe cercetători în mai toate colțurile lumii.
La acest eveniment îl vom avea alături pe:
Cercetători și exploratori ai Muzeului, coordonatori și participanti la numeroase expediții știintifice.
Alaturi de cei doi specialisti vom descoperi cum s-au schimbat metodele de investigare de la Grigore Antipa și Emil Racoviță până astăzi, ce echipament si ce investitie presupune să organizarea unei expediții și ce peripeții se pot întampla într-o expediție.
Conferinta va avea loc in Sala Multimedia
Conferinta se adreseaza oamenilor cu interes in explorari si familii cu copiii peste 12 ani
Dr. Modest Guțu