Ştiinţa Banilor

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Banca Comercială Română (BCR)

Unde: La voi la scoala

Programari:

Miercuri 27 sep, 09:00 - 16:00
Joi 28 sep, 09:00 - 16:00
Vineri 29 sep, 09:00 - 16:00

Inventarea banilor şi a diferitelor tehnici financiare sînt unele dintre cele mai importante realizări din istoria umanităţii. Introducerea lor a uşurat circulaţia şi redistribuirea resurselor, permiţînd dezvoltarea.

Banii nu au apărut dintr-o dată, ideea unui mijloc de schimb standardizat a avut nevoie de mii de ani pentru a se cristaliza. De exemplu, în multe părţi ale Globului, populaţiile primitive au folosit drept monedă scoicile cauri, mai precis cochiliile unor melci de mare, extrem de apreciate pentru valoarea lor ornamentală. Mai tîrziu, odată cu inventarea metalurgiei, acest rol a fost preluat de mici lingouri de metal.

Apariţia tranzacţiilor financiare, a creditului şi a cambiilor (biletelor la ordin) nu doar că a permis comerţul la mari distanţe, dar a şi mers în paralel şi a stimulat dezvoltarea scrisului şi a matematicii, a unităţilor de măsură, a codurilor de legi; lucruri definitorii pentru societăţile moderne.

Pentru a putea să ne luăm corect deciziile financiare trebuie să înţelegem ştiinţa banilor. Cum ne gestionăm resursele? Cum ne planificăm cheltuielile? Cum gestionăm riscurile?

Echipa de traineri financiari ai Şcolii de Bani, un proiect dezvoltat de
Banca Comercială Română (BCR), este gata să va răspundă la aceste întrebări.

Programul se adresează unităţilor şcolare din Bucureşti, activităţile se vor desfăşura în cadrul acestora. Durata unei sesiuni este de 50 de minute.

Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă. Programările se fac în ordinea înscrierilor completind acest formular: https://goo.gl/forms/MfxcClvFBEO4pwAi2