Stiinta Banilor

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Banca Comercială Română (BCR)

Unde: La voi la scoala

Programari:

Miercuri 27 sep, 09:00 - 16:00
Joi 28 sep, 09:00 - 16:00
Vineri 29 sep, 09:00 - 16:00

Inventarea banilor si a diferitelor tehnici financiare sint unele dintre cele mai importante realizari din istoria umanitatii. Introducerea lor a usurat circulatia si redistribuirea resurselor, permitind dezvoltarea.

Banii nu au aparut dintr-o data, ideea unui mijloc de schimb standardizat a avut nevoie de mii de ani pentru a se cristaliza. De exemplu, in multe parti ale Globului, populatiile primitive au folosit drept moneda scoicile cauri, mai precis cochiliile unor melci de mare, extrem de apreciate pentru valoarea lor ornamentala. Mai tirziu, odata cu inventarea metalurgiei, acest rol a fost preluat de mici lingouri de metal.

Aparitia tranzactiilor financiare, a creditului si a cambiilor (biletelor la ordin) nu doar ca a permis comertul la mari distante, dar a si mers in paralel si a stimulat dezvoltarea scrisului si a matematicii, a unitatilor de masura, a codurilor de legi; lucruri definitorii pentru societatile moderne.

Pentru a putea sa ne luam corect deciziile financiare trebuie sa intelegem stiinta banilor. Cum ne gestionam resursele? Cum ne planificam cheltuielile? Cum gestionam riscurile?

Echipa de traineri financiari ai scolii de Bani, un proiect dezvoltat de
Banca Comerciala Romana (BCR), este gata sa va raspunda la aceste intrebari.

Programul se adreseaza unitatilor scolare din Bucuresti, activitatile se vor desfasura in cadrul acestora. Durata unei sesiuni este de 50 de minute.

Participarea este gratuita, dar necesita programare prealabila. Programarile se fac in ordinea inscrierilor completind acest formular: https://goo.gl/forms/MfxcClvFBEO4pwAi2