De ce un Festival al Stiintelor?romanaenglishfrancaise

"Lumea arata cu totul diferit in lumina stiintei. De exemplu, copacii sint alcatuiti in principal din aer. Atunci cind ard se reintorc in atmosfera si caldura degajata este de fapt caldura Soarelui capturata atunci cind aerul a fost transformat in copac, iar in cenusa gasim acea mica parte ce provine din pamint, nu din aer.
 

Acestea sint lucruri frumoase, iar stiinta este intr-un mod minunat plina de ele. Sint lucruri ce te inspira si care pot fi folosite sa-i inspire si pe altii."

Richard Feynman, "Ce este Stiinta?", prelegere tinuta in 1966 la a XV-a adunare anuala a Asociatiei Nationale a Profesorilor de Stiinte din SUA
 

Stiinta este fascinanta. Dincolo de aplicatiile practice, dincolo de toate inventiile care ne fac viata mai usoara, mai placuta si mai lunga, dincolo de antibiotice, de navele spatiale sau de acceleratoarele de particule, cunoasterea stiintifica atrage prin capacitatea unica de a deschide portile Universului, de a ne permite sa intelegem cum acesta functioneaza.

Stiinta ne ajuta sa evoluam, sa ne depasim limitele, fizice si mentale. Nu am exista astazi daca in urma cu 2,5 milioane de ani stramosii nostri indepartati nu ar fi inventat uneltele de piatra sau daca in urma cu un milion de ani, mult inainte ca Homo Sapiens sa apara pe scena, un geniu necunoscut, dintr-o specie anterioara – Homo Erectus, nu ar fi descoperit focul.

Dar mai presus de orice, Stiinta este o "candela in intuneric" dupa cum, fascinant, o descria Carl Sagan. Metoda stiintifica, bazata pe ratiune si experiment, reprezinta cel mai puternic instrument al omenirii, singurul capabil sa ne scoata din bezna superstitiilor si obscurantismului.

Speram ca prin acest Festival sa reusim sa impartasim, in special copiilor, macar o particica din fascinatia si placerea de a descoperi misterele Universului.


Bucharest Science Festival este organizat de catre Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Planeta Stiintei.

Dorim sa le multumim tuturor sponsorilor si partenerilor nostri fara de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfirsit. In mod particular sintem recunoscatori pentru sprijin companiei AgroBiotechRom, Bancii Comerciale Romanecompaniei BASF, Clico.ro, System Plus,  Institutului Francez din Romania, Institutului Polonez

Multumim partenerilor nostri de comunicare, strategie, PR, social media si managementul rela?iei cu liderii de opinie, RogalskiDamaschin

De nepretuit s-a dovedit si sprijinul in ceea ce priveste brandingul si comunicarea, asigurate cu promptitudine si profesionalism de catre echipa Funvertising.