Cel mai mare laser din lume

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara

Unde: Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN) (vezi harta)

Strada Reactorului 30, Măgurele, România

Programari:

Miercuri 27 sep, 10:00 - 14:00
Joi 28 sep, 10:00 - 14:00

Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN) este una dintre cele mai importante instituţii de cercetare din România. În cadrul Institutului va începe să funcţioneze în curînd cea mai avansată infrastructură de cercetare din lume care se va axa pe studiul fizicii fotonucleare şi aplicaţiile acesteia. Proiectul Extreme Light Infrastructure (ELI), dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene, va crea un nou laborator european de cercetări avansate într-o gamă vastă de domenii: fizică fundamentală, fizică nucleară, astrofizică, materiale nucleare, managementul materialelor radioactive, ştiinţa materialelor şi ştiinţele vieţii.

În acest an a demarat la ELI procesul de punere în funcţiune a celui mai puternic laser din lume. Testele vor dura aproape doi ani, instalaţia fiind planificată a ajunge la parametrii nominali în 2018.

Cu ocazia Bucharest Science Festival 2017 aveţi posibilitatea de a descoperi universul fizicii nucleare şi a laserilor. Vizitînd IFIN şi ELI veţi afla cum cercetările desfăşurate în aceste centre pot să influenţeze viitorul omenirii şi vă veţi întîlni cu oamenii de ştiinţă angrenaţi în descifrarea misterelor materiei.

Datorită restricţiilor de securitate evenimentul se adresează exclusiv unităţilor şcolare. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă.

Capacitatea maximă pentru un tur este de cca. 30 de copii (o clasă), însoţiţi de unul sau doi profesori. Pentru aprobarea accesului trebuie să ne trimiteţi o listă nominală cu toţi vizitatorii şi numerele cărţilor de identitate ale profesorilor însoţitori şi ale copiilor de peste 14 ani.

Programările se fac în ordinea înscrierilor completind acest formular: https://goo.gl/forms/muT6o57UQICagMOm2

Transportul pînă la Măgurele şi retur este asigurat de autobuzele Institutului. După înscriere veţi fi contactaţi pentru detalii.

Vă rugăm să respectaţi programările şi să ajungeţi cu cel puţin 20 de minute înainte de ora de începere planificată!