Cum se testează maşinile?

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Groupe Renault

Unde: Centrul Tehnic Titu, Renault Technologie Roumanie (vezi harta)

Renault Technologie Roumanie, Strada Aviatorilor 1, Titu, jud. Dîmbovița

Programari:

Miercuri 27 sep, 10:00 - 14:00
Joi 28 sep, 10:00 - 14:00
Vineri 29 sep, 10:00 - 14:00

Centrul Tehnic Titu este al doilea centru de încercări al Renault din lume, ca mărime, avînd o suprafaţă de 350 de hectare. El pune la dispoziția inginerilor RTR cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor și mijloacele necesare pentru a testa vehiculele și componentele, în diferite faze ale proiectelor şi în cele mai diverse condiţii climatice şi de drum.

Centrul Tehnic Titu dispune de o reţea de piste, unică în regiune, cu o lungime totală de 32 de kilometri, care permite analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiţii de utilizare. Zece tipuri de piste, printre care pista rapidă, pista oraş, pistele pantă, zonele de proiecţie pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă, reproduc dificultăţile pe care un conducător auto le-ar putea întîlni, de la drumurile de ţară, pînă la cele din marile oraşe aglomerate sau autostrăzi. Avantajul major al mijloacelor de încercare de la Titu este că, într-un timp foarte scurt, ele pot simula o utilizare intensivă, echivalentă cu mai mulţi ani la un client real.

Cu ocazia Bucharest Science Festival 2017 aveţi posibilitatea să vizitaţi Centrul Tehnic Titu şi să aflaţi cum se testează maşinile.

Datorită restricţiilor de securitate evenimentul se adresează exclusiv unităţilor şcolare. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă.

Capacitatea maximă pentru un tur este de cca. 30 de copii (o clasă), însoţiţi de unul sau doi profesori. Pentru aprobarea accesului trebuie să ne trimiteţi o listă nominală cu toţi vizitatorii şi numerele cărţilor de identitate ale profesorilor însoţitori şi ale copiilor de peste 14 ani.

Programările se fac în ordinea înscrierilor completind acest formular: https://goo.gl/forms/a89162uXBLBZ1tAi2

Vă rugăm să respectaţi programările şi să ajungeţi cu cel puţin 20 de minute înainte de ora de începere planificată!

Vă recomandăm şi Expoziţia Creative LAB Renault Technologie Roumanie. Cum funcţionează o imprimantă 3D sau vehiculele robot? Dar un prototip de motor imprimat 3D? Vrei să vezi ZOE, principalul model electric al Renault? Te aşteptăm!